3 redenen waarom Airbnb Amsterdam verrijkt

3 redenen waarom Airbnb Amsterdam verrijkt

Airbnb Amsterdam heeft opnieuw indrukwekkende cijfers naar buiten gebracht. Er is onder meer een vertienvoudiging van het aantal toeristen dat via Airbnb een accommodatie huurt in de hoofdstad sinds 2013. Airbnb hosts in Amsterdam draaien op de toppen van hun kunnen om de hordes toeristen plaats te bieden. Met succes komt kritiek, maar het verhuurplatform heeft sinds haar intrede in 2010 vooral bewezen een enorme verrijking te zijn voor Amsterdam.

De opbrengst van zes jaar Airbnb Amsterdam

1. Een financiële opsteker vanjewelste. 575 duizend(!) mensen hebben in 2015 via Airbnb in Amsterdam tijdelijk een woning gehuurd. Dit is een enorme opsteker voor de Amsterdamse economie. Niet alleen voor de hosts, die gemiddeld 3.800 euro per jaar verdienden, maar ook voor de lokale ondernemers.

2. “Toeristische druk wordt beter verspreid over tijd en ruimte en de positieve effecten van het toerisme komen breder terecht.” Dat stelt Egbert van der Zee, PhD-onderzoeker geografie en toerisme aan de KU Leuven, in de Volkskrant. Volgens hem wordt ironisch genoeg Airbnb vaak als oorzaak gezien van de grote toeristische druk op Amsterdam. Toeristen die kiezen voor een Airbnb verblijven gemiddeld anderhalve dag langer in de stad dan hotelgasten en zitten ook nog eens veel verspreider door de stad heen. Dit verlaagt de druk op toeristische attracties en zorgt ervoor dat lokale ondernemers en culturele attracties buiten de toeristische zones toch profiteren van de populariteit van de stad. Airbnb zorgt ervoor dat toeristen in Amsterdam worden gespreid over tijd en ruimte.

3. Vaandeldrager van de deeleconomie als partner van de stad. Innovatie, baankansen en een verbeterde consumentenpositie. Zo maar een paar voordelen van de deeleconomie. Het concept is geen toekomstmuziek meer, maar nu in volle glorie aan de gang. Amsterdam had in 2015 de primeur door als eerste wereldstad regelgeving te bedenken voor vakantieverhuur, bed&breakfast en shortstay via Airbnb. Vanwege deze regulering werd het verhuurplatform officieel legaal in de hoofdstad. Door samen te werken met Airbnb, één van dé vaandeldragers van de deeleconomie, bewijst Amsterdam eens te meer een voorloper te zijn in mondiale trends.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *