Bed: slapen als in een hotel

Bed: slapen als in een hotel

Toegegeven; als jij op stedentrip, vakantie of gewoon een nachtje weggaat is een goed bed toch wel het allerbelangrijkste. De kamer kan mooi zijn, de locatie top, maar als je het gevoel hebt dat je ’s avonds opgebaard ligt of je rug de vorm van een hangmat aanneemt, drukt dat zwaar op jouw reis.
Dit geldt dus ook voor jouw gasten. Je wilt een goede rating en zoveel mogelijk boekingen dus een goed bed en alles wat daarbij hoort is een goede investering.
Er zijn een aantal trucs, waarvan sommige zelfs onbewust, om jouw gasten zich in een waar hotelbed te laten wanen. Het hoeft niet moeilijk te zijn, als je deze stappen maar volgt. En nee, je hoeft hiervoor niet te leren hoe je een zwaan vouwt van een handdoek!

Allereerst: hou het bed wit!

Een volledig wit bed creëert het ‘halo-effect’. Je weet wel, het lichteffect wat verschijnt rondom bijvoorbeeld de zon of een lamp. Uit onderzoek van het Westin hotel bleek dat gasten het idee hadden dat de volledige kamer was gerenoveerd, terwijl alleen het bed was veranderd. Blijf dus bij één kleur om het gevoel van luxe uit te stralen.

Oneindig veel warme dekens en zachte kussens

Een grote zak marshmallows, slapen tussen de wolken. Wat is er lekkerder dat jezelf warm houden met een heerlijk fluffy dekbed? Kies voor een donzen, synthetisch of wollen dekbed, maar let er goed op dat een donzen en wollen dekbed er niet mooier op worden als je deze wast. Handwas of de stomerij is een optie, maar dit is erg arbeidsintensief. Een synthetisch dekbed kun je zelf in de wasmachine wassen. Wel zo fris voor jouw gasten! Kies voor een 4-seizoenen dekbed om jouw gasten tijdens elk Nederlands weertype warm te houden en te laten slapen als een roos.
Het dekbedovertrek is hierbij ook niet onbelangrijk. Ver hoef je hiervoor niet te zoeken en ook qua prijs hoeft dit geen grote investering te zijn. Bij HEMA verkopen ze hotelkwaliteit dekbedovertrekken in elk formaat!

Je slaapt uiteindelijk maar op één kussen, maar een dubbele set kussens geeft het bed een extra uitnodigende, zachte uitstraling en het is zelfs praktisch. Kies voor twee verschillende soorten hoofdkussens zodat jouw gasten ‘s avonds kunnen kiezen waar ze het lekkerst op slapen.

Het ideale matras

Ja, het matras. Dit is de grootste, maar ook de duurzaamste investering. Een matras moet goed ondersteunen, niet inzakken en vooral zorgen dat jouw gasten ’s morgens pijnvrij het bed uitstappen. Hotels kiezen vaak voor een wat harder matras, puur omdat deze lang meegaan én ze altijd goede support geven aan ieder lichaamstype. Probeer hier niet op te bezuinigen om jouw bed zo lang mogelijk mee te laten gaan.

Finishing touch

Iedereen weet ondertussen dat blauw licht slecht is voor het slaapritme. Blauw licht komt bijvoorbeeld van smartphones en laptops, maar ook normale verlichting kan een blauwe tint afgeven. Kies de verlichting in de slaapkamer dus uit op het warme licht dat ze uitstralen en jouw gasten zullen volledig tevreden afdwalen naar dromenland.

Bron beeld: Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *